Marlborough House by Superkül inc | architect

Description from Superkül inc | architect :

The many original interior partitions of this small house in Toronto were removed to create a remarkably welcoming and well-lit house characterized by its open relationship to the landscape out back. Ash wood millwork and a stone floor on the ground level tie the interior of the house to the crushed gravel courtyard outside, which features a small cedar garden pavilion. Dark-bronze anodized window frames provide a counter-point to the light interior palette and buff bricks on the street facade.

The tall windows on the three story void at the centre of the plan provide a generous light to the rooms around it, including the principal washroom, which is separated from the void by a translucent, stretched vinyl panel. Cast glass pendant lights hung at different heights in the void create an optical shift that playfully distorts the scale and height of the void.

Visit Superkül inc | architect Site

Advertisements